torsdag 10 januari 2013

Vardag, badrumsmatta och Jesus på vattnet

Så snabbt det gick att komma in i vardagen... Har varit i Göteborg t.o.r. över dagen, lite trött. Men som sagt, jag värderar förmånen att ha ett kul jobb, så trots underbar ledighet kändes det inte svårt att börja jobba igen.

Det här är den absolut första väven jag gjorde i Toras vävstol. Det blev en liten badrumsmatta som fick svarta bandkanter i bomull. Nu ligger den på svart klinkergolv på liten gästtoa som är svart-vitt med röda handukar. Den funkar bra där.

Gästtoan fixades i ordning för knappt ett år sedan. Den är minimal och det jag gillar bäst är nog den gamla skolplanschen bakom toan. När min mor flyttade från hus till lägenhet för några år sedan hittade vi massor av gamla skolplanscher på vinden. Hon var söndagsskollärare på 70-talet och från denna tid fanns kvar ett antal planscher som var gamla redan på den tiden, alla med bibliska motiv. Lite oanvändbara, trots den fina skolplanschstilen. Men på gästtoan funkar det. Så där kan man sitta och filosofera i lugn och ro i vetskapen om att Jesus med stor tillförsikt spatserar på vattnet ovanför ens huvud.
3 kommentarer:

 1. Jag gillar tavlan i toan, äntligen något annat än en sjöman eller en före detta kung ;-)

  Trevlig helg önskar
  maliz

  SvaraRadera
 2. Jag måste säga att jag är lite svag för gamla skolplanscher. Är dessutom tillräckligt gammal för att ha varit med om att följa med fröken och hämta ur förrådet på lågstadiet. Men jag har aldrig sett någon inramad så där tjusigt förut.

  Mattan är riktigt snygg och de svarta kanterna sätter pricken över i.

  SvaraRadera
 3. Grattis till den fina mattan. Känns skönt när man testar en ny vävstol och ser att allt fungerar. Tack för kommentarer i min blogg. Jag har tyvärr bara veckokurser just nu och inga helgkurser. Men du får gärna höra av dig om du har problem eller om du bara funderar och behöver "bolla" lite vävsnack. Min mail är textilgaraget@gmail.com. //MalinSj

  SvaraRadera