onsdag 16 januari 2013

Långa efsingar

De sista åtta centimetrarna gick som en dans och så var mattan äntligen klar. Men det var ändå rätt långa efsingar kvar. I någon av dessa inspirerande bloggar har jag tidigare sett ett par parallellt vävda grytlappar av en sluttamp, vilket jag tyckte var en bra idé. Så, det blev ett par tabletter i tuskaft av ett vackert beige blankt stränggarn som jag hittat för en tjuga på vår lokala loppis.

Och när jag började väva så upptäckte jag att jag har missat ett rör vid skedningen, fast jag tyckte jag var så noggrann. Det syns inte i jeansmattan för den är så pass grov i strukturen. Men i den ena tabletten syns det (det är pyttelite irriterande ändå):


Väven är nu nedklippt och vid en första anblick så tycker jag nog att min jeansmatta blir rätt så fin. Nu ska jag knyta fransar och snygga till. Bilder kommer förhoppningsvis fram emot helgen när jag kan fota lite i dagsljus.

2 kommentarer:

 1. Parallellvävning, vilken bra idé!

  Visst är det retfullt när man skedar/solvar fel. Jag brukar provväva med ett garn som verkligen kontrasterar mot varpen, så att jag ser det direkt och kan göra om. Trist jobb, men i slutändan är jag alltid glad för att jag gjorde det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Katarina,
   Här delar vi idéer :-) Jag tar genast åt mig idén att provväva med kontrastgarn. Som tur är går det inte att se felet i mattan i alla fall.

   Radera