söndag 20 januari 2013

Söndag

På förmiddagen tog jag en sväng förbi brädgården. Två plankor inhandlades och sågades. Man kan inte tro att detta hör till vävningen, men jo. Återkommer om varför. 


Tvättmaskinen har i helgen gått några maskiner för att färga lite tyger för framtida projekt. Jag har färgat i maskin nu, men undrar hur ni andra gör: Batikfärga för hand och utnyttja olika färgbad, eller färga i maskin?


Det blir lite grått framöver, i olika nyanser. Mer mörkgrått än ljusgrått. Men först ska det bli röda gåsögon till min syster. Påslakanen är inhandlade på vår lokala loppis för en tia styck. Jag gillar återanvändning, fast snart börjar de säkert undra på loppisen vad jag ska med alla jeans och lakan till...

Det olivgröna tyget är till 16-åringen. Hon ska på Östasienkonvent och "cosplaya". Det handlar om manga och anime (manga är de japanska tecknade serierna och anime är filmerna) och att cosplaya är att klä ut sig till olika karaktärer i serierna. Den här karaktären har en mörkgrön overall. Det går åt stor energi och planering för detta och det är en riktigt fascinerande subkultur. Jag har lovat hjälpa henne att sy overallen. Hon är själv rätt så kreativ så det blir ett gemensamt projekt.

Och så hann vi med en skridskotur på plogad bana på sjö i närheten. Några varv, fika, mysigt! Vi åkte hem lagom till att solen höll på att gå ned. Nu är jag snart (men inte riktigt ännu...) redo för ny vecka.2 kommentarer:

  1. Nu är jag nyfiken vad du ska göra med plankorna, hoppas du ska upplöser det snart ;-)

    Jag har färgat för hand och i maskin. I maskin blir färgen mer jämnt än för hand men det kan vara bra med ojämna färger när man väver med trasor, ibland uppstår det en intressantere yta.
    Jag minns att man behöver mycket färg om man vill ha kraftiga eller mörka färgtoner.

    SvaraRadera
  2. Jag använder också ett par sådana brädor ihop med vävstolen... nu får vi se om du har tänkt dom till samma ändamål som jag :-) Jag ser att du har lyckan att ha gråa mattrasor. Jag köper också gamla lakan på loppis, men tycker det är så svårt att hitta just gråa nyanser. Du undrade hur jag väver stadkanten i gåsögon... lite svårt att beskriva så här med bara ord. Jag tänkte om du skriver din mailadress till mig: colirantos@telia.com så ska jag försöka per mail att förklara hur jag gör/ Irené

    SvaraRadera