onsdag 26 december 2012

Julklapp till mig själv

Jag gav mig själv en egen julklapp, boken "Nya vävar, klassiska mönster i ny form" av Birgitta Bengtsson Björk och Tina Ignell. Den är jättefin, jag läser och tänker att jag ser massor vävar jag nog kan sätta upp utan alltför stor vånda. Det är enkla förklaringar och fina bilder. Jag plöjer beskrivningarna och försöker förstå hur jag ska varpa, solva och skeda... det är så spännande, jag lär mig massor.

Tex en ylleväv i munkabälte. Munkabälte satte jag upp på kursen och jag har tre flyttkartonger med vävgarner i ull på vinden så kanske kan detta bli något:


Eller hur samma väv i cottolin kan bli så många olika saker. Har ganska mycket naturfärgad cottolin och mindre mängder i många olika färger. Om jag sätter upp varpen i ofärgat och marinblått så kan jag ha olika färgställningar i inslagen... Ett par löpare, någon kudde...Åh, så mycket spännande man kan väva! Jag vill massor, snabbt!


2 kommentarer:

  1. Det verkar vara en riktigt fin bok du fick av dig i julklapp. :-)

    SvaraRadera
  2. Visst är den vävboken trevlig, här får man mycket inspiration och ideér! Toppen för dig att ha ett litet garnlager att ta av... vävgarnerna är ju så dyra. Då kan du väva mycket fint framöver, jag önskar dig ett gott nytt vävår/ Irené

    SvaraRadera