tisdag 18 december 2012

Små jeanshörn

Jag tackar för råden jag får och tänker att här finns inga genvägar... Så är det ju för det mesta; det blir bäst när man är noggrann. Så nu klipper jag bort hörnen på de hopsydda remsorna.


Jag sydde ihop så många trasor att det gick att komma igång ikväll. Tänker att det nog blir bra med kypertbindingen. Jag skyttlar ett inslag från varje håll och inser att det är lite jobb att få kanterna fina, då det ju inte binder i varje inslag. Och jeanstyget är ju tjockt att tvinna ett par varv i vändningarna, även om jag har skurit tunna remsor.

Men så kul det är att komma igång! Att få se om det blir som jag har tänkt mig...

Jag har två dagar kvar på jobbet innan min julledighet. Två dagar fulla med heldagsmöten. Sedan ska det bli fantastiskt skönt med drygt två veckors semester. Lite julpyssel får det bli till helgen, men jag tänker att den här mattan nog blir mitt bästa julpyssel. Känner att jag behöver både avkoppling och omkoppling efter en full höst. Vara hemma, hänga med kidsen, träffa familj och vänner, hinna väva lite, träna, komma iväg för några dagars skidåkning. Och inte minst sovmorgnar. Jag längtar!

2 kommentarer:

 1. Hej Irene,
  att kanterna inte binder i varje inslag när man väver kypert kan vara ett problem. Men kanske blir det det bättre om du låter den första och sista tråd osolvad och höjer eller sänker den manuellt varje inslag. När du har redan börjat med vävning kunde du avlånga två extra varptråder drar de bara genom skeden och fästa vikter på den för spänningen. Metoden kallas "Floating Selvedge".
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maliz,
   Tack för gott råd, det låter som det är ett bättre sätt att hålla reda på kanterna. Det ska jag absolut pröva!
   Hälsar Irene

   Radera