torsdag 13 december 2012

Varpa!

En varpa.

Funderade på om jag behöver en egen varpa, det går ju att köpa färdiga varpflätor och beställa specialdesignade om jag vill så. Men jag kom fram till att jag nog kommer att få en större frihet med en egen varpa. Och jag har massor av garner som jag kan använda.

Har kollat runt lite på Blocket och i helgen hittade jag en i just den kommun där jag bor. Den kostade mig några futtiga hundralappar och då fick jag den till och med hemlevererad. Den ser jättefin ut, nästan oanvänd.

Lite oklart hur jag ska få plats med den i uppfällt skick i mitt lilla radhus. Tänker att jag kan fälla ihop den mellan varven.

Funderar på om man ska bli glad för att man kan fynda en varpa för en spottstyver, eller om man ska vara lite sorgsen över att vävning ett hantverk som är så otidsenligt i vårt tidevarv av slit-och-släng?


4 kommentarer:

 1. Jag stämmar överens med dig, på ena sidan är det bra att man kan fynda vävredskap men på andra sidan betydder det att det blir allt färre som vill väva eller har plats att inrymma en stor vävstol och det är synd. Det är tråkigt att se så många underbara vävstolar på blocket som ingen vill köpa även om de är mycket prisvärt.

  Ha en trevlig helg
  maliz

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad roligt att jag äntligen kom in på din blogg. Det var inte det lättaste. Har försökt tidigare. Jag är själv vävare och samlar på andra vävare. Det är så roligt att vävandet fortsätter. Och så kan man få ny inspiration av andra som väver. Så bra att du fått tag i en egen varpa. Då har man friheten att göra som man vill och man kan t.o.m. göra ändringar i varpen under tiden man varpar.
  Titta gärna in hos mej.
  Önskar det en mysig 3-e advent.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Birgitta,
   Jag funderar på varför det är svårt att hitta till min blogg, du är inte den första. Kan det bero på vilken webbläsare man använder?

   Jag brukar titta in hos dig med jämna mellanrum. Det är kul om man kan inspirera varandra. Känner nog att ännu så länge är det jag som mest hämtar inspiration hos er andra proffs...
   Hälsar Irene

   Radera
 3. Det är bra att varpan har hamnat hos någon som behöver den istället för i en kamin. Och visst måste man ha en egen varpa om man väver!

  SvaraRadera