söndag 9 juni 2013

Åskvädersfika

En sån härlig försommarhelg! Lördagen bjöd på strålande sol och värme. En god vän kunde inte valt en bättre kväll för sin födelsedagsfest, vi satt utomhus i värmen och ljuset hela kvällen. Träffade en hel del vänner från studietiden som jag inte träffat på mycket länge, det blev en fin kväll.

I morse vaknade jag till ett rejält åskväder, det är verkligen sommar nu. Så, söndagen blev molnig och regnig. Efter ett tag fick 13-åringen tråkigt och kom på att han skulle baka kladdkaka i mikron.


Det tyckte både jag och 16-åringen var en väldigt bra idé :-)

Själv passade jag på att varpa rödvitt. Jag lyssnade på kloka råd i kommentarsfältet och har nu planerat väven till en 30-sked, Som sagt, det blir nog ett höstprojekt. Och nu åker varpan undan för ett tag framöver.


I Toras vävstol håller jag på med dubbelväven. Här är ytterligare en "sneak-peak", nu blir det en liten matta i grårött:


Det är verkligen inte helt lätt att få färgerna att täcka varandra. Men det verkar också som om det går ihop en del när mattan tagits ner.

Hur kul som helst är det i alla fall, såklart! Börjar en vanlig jobbvecka i morgon, det känns inte alls tungt, så mycket ledigt som det har varit på sista tiden. Och nästnästa helg är det midsommar :-)

1 kommentar:

  1. Jag tycker det är snyggt då färgerna inte täcker varann helt!

    SvaraRadera