lördag 28 september 2013

Inte ens en mor...

Den här ungen skulle jag inte känna igen på stan om jag inte visste att det var min... Det är ZombieWalk i Stockholm idag.

Figuren är ett troll som heter Cronus och finns i en webserien Dreamstruck. De "cosplayar", dvs klär ut sig... Det är en intressant subkultur som nog har sina rötter i japansk Manga och Anime. I somras samlade den 5000 ungdomar under fyra dagar i "NärCon" på Universitetet i Linköping. Många utklädda till allehanda seriefigurer, tonåringar och unga vuxna. Det passerar vår generation ganska obemärkt förbi men är en viktig del för många ungdomar på nätet. För min unge är det här ett sätt att få utlopp för sin kreativitet, det läggs ner åtskilliga timmar på att göra allt för att få rätt look.

Ikväll firar vi 17-årsdagen. En ung människa som är mitt emellan barn- och vuxenvärlden, med stor integritet och som går sina egna vägar. Knappt två år tills det behövs göras en massa val i livet... tills dess utforskas kreativiteten på många olika sätt, här finns en rejäl dos konstnärlighet.

Vilken förmån det är att som förälder få vara med i ens ungars väg från små kryp till vuxna. Det har aldrig någonsin varit tråkigt.

2 kommentarer:

  1. Här förstår jag att det gått åt mycket fantasi och kreativitet innan allt blev klart och han blev nöjd:-) Håller med dig om att det är en glädje att få följa sina ungar i olika stadier i livet. Mina barn är vuxna nu, men jag har barnbarn i olika åldrar som är minst lika roligt att få vara med i olika sammanhang, även där från liten baby till tonåring o.s.v.
    Kul att du visade/ Irené

    SvaraRadera
  2. Börjar ana att det där med barnbarn kan vara en riktig hit. Nu har jag några år dit. men det är verkligen så att alla åldrar har sin tjusning :-)

    SvaraRadera