lördag 7 september 2013

Hur kommer det sig...?


Hur kommer det sig att trots att jag har hur många färdigskurna mattrasor som helst, så finns det ändå ingen färg som stämmer? Nu var ju den här lördagen en utmärkt dag för att skära mattrasor i solen på altanen, men ändå...

Andra saker man kan göra en fin lördag, är t.ex. att lära sig hur man stickar en häl på ett par raggsockor.


Det är nog första gången i mitt liv jag stickar ett par raggsockor och det där med hälen kändes som en utmaning...  Hittade en grymt bra förklaring på den här bloggen. Tillsammans med ett bra basmönster och lite tålamod så gick det rätt så bra.

Gillar regnbågsgarnet stenhårt. Det passar 16-åringen som önskat sig sockor med högt skaft så de syns över kängorna.

Jag lockas så enormt mycket av lärandet. Det känns tillfredsställande att klura ut hur man gör olika saker och sedan få det att se ut ungefär som jag tänkt. Det är samma tema både med vävningen, stickningen och virkningen. Gillar att klura ut hur saker fungerar... börjar med basen och jobbar mig vidare... ett steg i taget. Mår rätt så bra av det.

Ha en fin lördagkväll!

5 kommentarer:

 1. Så fina dina sockor blir i regnbågsgarnet. Mattrasor i rätt färg saknas alltid när man ska väva mattor.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Jättefin blir sockan :) Och vad roligt att min stickskola kunde hjälpa till!

  SvaraRadera
 3. Ett tips! Gå in på Dödergöks blogg. I högra kolumnen letar du sedan på beskrivningen för Dödergöks krumelursockor med istickad häl. Jag har själv ändrat på maskantalet då jag använder grövre garn och stickor. Sen har jag ändrat på längden på resåren för skaftet. Men hälen, hälen blir så kalasmycket lättare att sticka! Å den har en suverän passform! Testa! Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oj, vilket suveränt sätt att sticka häl! Så får det bli på nästa par. Tusen tack för det tipset :)

   Radera
 4. Jag håller helt med dig både när det gäller att hitta rätt nyans på mattrasorna (jag får oftast färga lite extra för att få den nyans jag saknar) och att det är roligt med nya utmaningar, att lära sig något nytt.
  Kram Eva-Lena

  SvaraRadera