torsdag 18 juli 2013

Rosengångsmysteriet


Sommardagar och sommarkvällar, underbara, efterlängtade. Vävstolen står tom och får nog göra så några veckor till. Själv lägger jag dagarna på jobb och kvällarna på att umgås och snart är det dags för några veckors semester. Skär lite mattrasor då och då, men inte alls så mycket som jag hade tänkt.

I huvudet planerar jag för nästa vävprojekt. I en låda finns en varpfläta av oblekt mattvarp för att väva traslöpare i rosengång.

Jag har inte riktigt fått koll på det där med rosengång ännu, det känns ännu som ett litet mysterium... Rosengångsmysteriet... det låter som en spännande deckare... :-)

En ledtråd till lösningen är Anna Östlunds fina bok om Rosengång. Jag gillar både berättelserna om väverskorna och historiken. Och så finns där ett gäng spännande vävnoter.

Med lite bindelära i huvudet, lite fint skurna mattrasor och lite tålamod så hoppas jag att upplösningen på mysteriet blir lyckligt ;-)

 


3 kommentarer:

 1. Ååå, nu blev jag också sugen på Rosengång!

  SvaraRadera
 2. Dina rosengångs-traslöpare kommer att bli jättefina.
  Det är roligt att väva rosengång!
  Kram Eva-Lena

  SvaraRadera
 3. Ja, rosengång finns aldrig ett slut på. Du kan göra hur många varianter som helst. Lycka till. Boken verkar trevlig.//Malin

  SvaraRadera