måndag 1 april 2013

Vävdags


Det har varit en fin påsk med familj och vänner i Småland. Vi har kombinerat umgänge och god mat med lite rejäla promenader. Och njutit av solen i lä, det kändes ändå att våren är på gång trots att det är kallt. Den röda mattan passade bra in i systers kök :-)

Idag har jag lagt tid på att få upp min cottolinvarp. Efter provvävningen så blev det lite pyssel med att peta in lite extra solv och rätta till några fel, men nu tror jag att jag har fått den rätt. Den är inte så bred, men det mjuka cottolingarnet beter sig helt annorlunda än mattvarpen och det har varit lite ovant att hantera.

Och så har jag tagit säsongens premiärjoggingtur med mina nya löparskor. Ännu så långe är det asfaltsvägarna som gäller, men det kändes förvånansvärt skönt att ta sig runt. Och så sken ju solen på mig :-)

4 kommentarer:

 1. Ska bli roligt att se vad det blir av din cottolinvarp. Jag använder aldrig cottolin, utan bomullsgarn istället. Vill inte ha för många olika kvaliteter i garnhyllan. Ser att du haft en fin helg och tror att du varit i kända trakter. Våren dröjer länge än. Maken var och pimplade idag och isen var ½-meter tjock. Snö har vi också gott om.
  Ha det så gott.
  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har så mycket cottolingarner som kommer från Tora, så jag tänkte jag skulle pröva... Nu när väven är igång känns det lättare att jobba med. Våren i Småland var kall men fin, i mina bästa tassemarker! :-)

   Radera
 2. Vad Du håller på!!! Sätter upp varp på varp!!! Kul, jag har inte vävt ut min sverigematta än. Vi har två cottolinvävar i gång i vävstugan, rosengång och munkabälte.
  Just nu ändrar jag en folkdräkt åt en kompis och så stickar jag förstås!
  Kram och lycka till med cottolinvarpen, Inger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det låter som om du också håller på!!! ;)

   Radera