torsdag 11 april 2013

Löpartest

Min löpare är klar. Men min kära mor vill gärna ha två löpare, för de ska passa på två olika skåp i hennes vardagsrum. Är osäker på om det ljuslila garnet kommer att räcka, så jag tänkte att jag gör dem lite olika men med samma färgsättning.

Så jag testade lite olika varianter:


Första försöket. Har bytt ut det rosa garnet mot en gammalrosa nyans och inslag helt i beige. Nope. Funkar inte med de helt vita avgränsningarna, känns bakvänt. 


Andra varianten, samma gammelrosa som bara är pyttelite mörkare än den ljusrosa. Men blir helt annorlunda. Mörkt. Nej, inte den heller.


Tredje försöket: Är tillbaks till det ljusrosa garnet. Med avgränsningar i marinblått och lila. Och vitt inslag för att få basen aningen lättare. Såhär får det nog bli. 

Tänk så olika det kan bli med samma färger och samma vävuppsättning. Den här blir... rosa! Mittfälten är bredare och jag har tagit bort en färg. 

Ska bli spännande att lägga löparna bredvid varandra och se hur de funkar ihop. Tänk om det inte alls blir fint... Nå, då får jag väl göra om! 

Vävnotan kan man hitta i denna fantastiska bok: Nya Vävar, Klassiska mönster i ny form, av Tina Ignell och Birgitta Bengtsson Björk. Jag gav boken till mig själv i julklapp. Den innehåller mycket fint som inspirerar till egna tolkningar, den här munkabältesväven t.ex. har jag sett i flera bloggar den senaste tiden. 

3 kommentarer:

 1. Ja, visst är det spännande med olika färgkombinationer!
  Inte tror jag du behöver gå någon kurs för att få upp kontramarschen. Det finns beskrivningar i Lailia Lundells "Stora vävboken". Kanske finns det någon i närheten som har en kontramarsch som du kan titta på? HV kanske, om inte annat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Mitt bekymmer är nog just att det inte finns någon i min närhet där jag kan kolla hur det ska se ut. Har nog inte riktigt sett en kontramarsch "in action", men HV är en bra idé, tack för det! Och Laila Lundell, det är min husbibel. Hade inte klarat mig utan den.

   Radera
 2. Det är det som är så roligt med vävningen, att man kan leka och testa olika färger och garner. Till slut kanske man hittar något helt annorlunda än man tänkt sej från början.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera