torsdag 7 april 2016

Spinnkurs


I helgen ska jag på spinnkurs. Det är Monica Hellberg som håller kurs på Wåhlstedts i Dala-Floda
Ska bli jättekul, jag känner att jag behöver lära mig mer teknik för att komma vidare. Ska också bli kul att få se Wåhlstedts, som jag hört så mycket om och vars garner är helt ljuvliga. 

Jag fick en läxa att göra klart till kursen: Att spinna tre garner så tunt jag kan. Helst i olika kvaliteter och olika beredningssätt. 


De garner jag har spunnit är, från vänster till höger: 
 1. Kardflor från Ullcentrum som jag fick av mina barn i julklapp. Det är blandrasfår, inte mer specificerat än så. Ganska korta fibrer, inte helt lätt att få tunt och jämnt.
 2. Kardflor från Åddebo Ull som jag köpt på Sätergläntan. Finull och gobeläng. En ljuvlig ull att spinna med som liksom bara gick att dra ut hela tiden. Rätt nöjd med det här resultatet.
 3. Egenkardad ull från fåren på Överjärva gård här i Solna där jag bor. Jag kardade otvättad ull och tvättade först när härvan var klar. Ullen kommer från fåret Hedwig, som är en blandning av Gotlandsfår och Finull. Jättemjukt och fint att spinna, en fantastisk ull. Men det visade sig att ullen innehöll en del hö som gjorde att det ibland inte blev så jämnt.
Så, i morgon kväll efter jobbet tar jag med mig min lilla hopfällbara Ashford Joy och sätter mig i bilen till Dalarna. Det här ser jag fram emot. 


2 kommentarer:

 1. Det låter roligt och inspirerande och säkert får du lära dig en hel del... Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var riktigt kul. Rapport kommer. :)

   Radera