tisdag 2 december 2014

Koft-KAL del 3: Uppläggning


I Stickameras och Dödergöks uppifrån-och-ned-koft-KAL är det nu dags för att lägga upp och börja sticka.

Jag har tänkt om i färgvalet efter att jag stickade provlappen. Det kändes helt enkelt som att det rosa blev för mycket glasskänsla á la 70-tal; ni vet trefärgsglassen från 70-talet i jordgubb, choklad och vanilj? Ungefär så... Så jag har bytt ut den rosa mot off-white och nu känns det bara som choklad- och vaniljglass á la 70-tal :o)


Jag ville ha en rund ganska hög hals och jag har utgått från halsringningen på en t-shirt. Det blir breda ränder i off-white och brunt, så jag ville också ha en ganska bred resår. Framkantens resår stickar jag samtidigt så den blir i samma färger som ränderna. Jag gör avbruten resår genomgående, dvs varannat varv stickar jag rätt, varannat i resår (1 am, 1 rm).

Ökningarna gör jag med det som på engelska kallas för "kfb" - "knit into the front and the back of the stitch". Dvs jag gör ökningarna i främre och bakre maskbågen på samma maska. Tycker att det blir en lagom utmärkande raglankant.

Jag har också gjort ett par förkortade varv i nacken enligt beskrivningen i bloggen och kommer nog göra ytterligare ett par sådana.

Eftersom jag stickar med dubbelt alpackagarn på stickor 4,5 så går det ganska snabbt. Känns hittills som att den här koftan kan bli ungefär som den ser ut inuti mitt huvud. Vi får se när jag kommer vidare... Det här är kul!6 kommentarer:

 1. Å vad roligt att du är igång och att du tycker att det är kul, det är så roligt att se allas koftor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för en riktigt bra och inspirerande KAL. Jag lär mig massor och gillar tanken att lära sig principerna så att man själv kan anpassa och göra olika mönster.

   Radera
 2. Det där ser lovande ut. :-)

  SvaraRadera
 3. Det blir fint! Choklad-vanilj är godare än choklad-jordgubb.
  Jag stickar också en uppifrånochner-kofta. I grovt grönt garn med 80-talskänsla.
  Tina undrar om du ska ha alla koftorna själv?! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ett coolt sätt att sticka koftor!? Ser fram emot grön 80-tals look, du kommer vara superinne.

   Jag är väldigt frusen (nåja...) så jag behöver många koftor. Vill hon inte sticka en egen alldeles själv? ;)

   Har du kollat in länken till den koft-KAL jag är med i? Där finns en hel del tips kring förkortade varv om man inte vill ha fyrkantsringning tex. Inte så dum.

   Radera