lördag 13 december 2014

Planerar nästa väv


Har idag hämtat ett par varpflätor hos Monica på Fjärdholmsboden. 1128 trådar bomull 16/2. Det ska bli hålkrus, enligt samma vävnota som vi vävde på Sätergläntan i somras:


Jag tänker göra ett nytt överdrag till min gamla kökssoffa. Och så har jag också ett annat litet uppdrag, i gruppen Vävpärmen på Facebook: Hanna Isaksson har dragit igång en grupp där vi skall dela vävprover med varandra. Vi är sådär 25 personer som innan mitten av april ska ha vävt prover till varandra på temat inredningstyger, på så sätt får vi en hel pärm med olika idéer på inredningstyger som sedan kan inspirera.

Det här ska bli spännande, men jag tror varpflätorna får ligga till efter jul, jag har ännu några disktrasor kvar på min cottolinvarp.2 kommentarer:

  1. Det ska bli spännande att följa vävandet av ditt hålkrus, det är något som jag också är sugen på att väva så jag får klappa extra på dina provlapp när den kommer. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker hela vävpärmsprojektet är jättespännande, tack för initiativet! För mig är det första gången jag väver så pass tunt alldeles själv. Jag ser verkligen fram emot att sätta tänderna i den här lilla utmaningen :-)

      Radera