fredag 28 november 2014

Koft-KAL del 2: Provlapp


I Dödergöks och Stickameras Koft-KAL är det nu dags för provlapp. Min provlapp kommer inte få något skönhetspris, men den fyller sitt syfte.

Jag har stickat i dubbelt garn med stickor 4,5. Det ger en stickfasthet på 18 maskor / 10 cm.

Jag har testat olika knapphål, resår och randningar:
 • Det blir en blockrandig kofta, inga extra ränder som i provlappen.
 • Jag har bestämt mig för att det blir avbruten resår
 • Och så funderar jag fortfarande på  om jag ska göra knappslån randig samtidigt som jag stickar koftan, eller om jag ska sticka på den i efterhand så att den blir helt brun och därmed en tydlig avgränsning. Just nu lutar det åt att jag gör den randig och lite mer osynlig. Den ska bli ganska bred, jag tror 8 maskor: 2 maskor på insidan av knapphålet, 2 maskors knapphål, 4 maskor mot kanten. Och jag kommer placera knapphålet mitt i en rand. 
Nu är nästa steg att tvätta och blocka men jag tror jag fuskar jag lite och skippar det. För jag har stickat med garnet förut och vet ungefär hur det uppför sig.  

3 kommentarer:

 1. De där färgerna ser ut precis som en choklad/jordgubbsglass från min barndom. Vilket inte på något vis är negativt. :-)

  Jag kommer att följa koftans framväxt med spänning. Har själv fastnat i uppifrån-och-ned-träsket och det är så roligt att se hur olika det kan bli utifrån en och samma grundidé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag har gjort exakt samma reflektion... trefärgsglass. Det är bara det pistagegröna som saknas ;) Får väl se om det blir hiss eller diss när det är klart.

   Har redan gjort några uppifrån och ned och är också fast i träsket. Känner att detta är ett bra tillfälle att riktigt lära mig hur jag kan anpassa så jag får tex ringningarna som jag vill ha det.

   Radera
 2. Randigt, vad härligt och du har varit duktig och testat knapphål. Det ska bli spännande att se vad du beställer dig för. Själv tänkte jag undvika knapphål och sätta dit tryckknappar.

  SvaraRadera