onsdag 18 juni 2014

Gla'hål, fast ändå inte


Äntligen ett gla'hål i varpen jag satte upp precis på nyåret. Varpen var i och för sig väldigt lång, sisådär en 16 meter, men jag kan ändå konstatera att den här vintern har jag inte hunnit väva lika mycket som förra vintern. Jobbet har krävt sitt på ett sätt som jag inte varit helt nöjd med. Och så har jag sålt mitt hus med påföljande fix runt omkring i form av styling och röj. Sedan har jag ju börjat sticka en del också, ibland väljer jag att sätta mig en stund med en stickning istället för att väva.

Och så måste jag komma ihåg att syftet med vävningen är att det ska vara avkopplande, det får inte bli en prestation. Även om det finns så mycket jag vill göra.

Nu finns ett rejält gla'hål i Toras vävstol. Jag försöker väva klart en rosengångslöpare i stränggarn och har dessvärre beräknat så att det blir riktigt tight på slutet. Hoppas jag får till det som jag har tänkt...

Men det här gla'hålet är också lite sorgsen-hål. För nu blir det inte någon varp i Toras vävstol på ett tag, oklart hur länge. I augusti packar jag upp Lill-Jonas i mitt nya radhus och hoppas att jag kan komma igång med vävning i smalare vävstol.

Och jag har också vävning på schemat i sommar: Jag ska gå sommarkurs på Sätergläntan. En hel veckas trasmattevävning i slutet av juli. Det ser jag verkligen fram emot :-)


8 kommentarer:

 1. Var sak har sin tid... så har det varit för mig under åren också. Du återkommer säkert till "Toras vävstol" vartefter och Lill- Jonas tror jag blir en rolig bekantskap!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men så är det! Var sak har sin tid. Toras vävstol finns med och i sinom tid så dyker den upp igen.

   Radera
 2. Förstår om du har lite tudelade känslor med Toras vävstol. Men nu blir det Jonas ett tag istället. Vad det låter roligt med en sommarkurs i vävning. Önskar dej en härlig midsommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Birgitta! Hoppas du haft det fint i kölden.

   Radera
 3. Kurs på Sätergläntan - det är en sådan där sak jag drömmer om. Där är så vackert och konsthantverksskickligheten sitter på något sätt i väggarna. När jag vinner på lotteri eller hittar skatten vid regnbågens slut eller gifter mig med en miljonär, då ska det bli kursa av. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig varit där så det blir en ny upptäckt för mig. Det känns verkligen hur lyxigt som helst och det är första semesterveckan utan barn på sådär 10 år. För dig hoppas jag på miljonärer, guldkrukor eller vinstlotter :-)

   Radera
 4. Kursen kommer att bli jätterolig, det vore en dröm att få gå på.
  Toras vävstol får vila lite, så gör min också. Men de kommer tillbaka.
  Ha en romans med Jonas så länge ;)
  Ha en härlig sommar.
  Kram Monika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns jättespännande med Sätergläntan. Vänsterprassla med Jonas känns som ett äventyr att utforska tills vidare ;)
   Önskar dig också en fin sommar, Monika.

   Radera