onsdag 18 december 2013

Vinter&vantar

Två arbetsdagar kvar och det känns som att nu kör vi ända in i kaklet. Nu längtar jag efter det här:


Under tiden gör jag klart mina första tovade vantar och tänker att det där med att brodera stora blommor är väl ok, men annars tror jag att broderi får anstå ett tag. Men det var kul att sticka stort löst och sedan se vad som hänt när vantarna plockades ut efter tvättmaskinens 40-gradersprogram.


I vävstolen sitter det en svart mattvarp, men den är inte solvad eller skedad, jag tror det får vänta tills efter helgerna.


Nu blir det nog lite bloggpaus. Önskar er alla en riktigt god jul.

10 kommentarer:

 1. Precis vävt ut mina mattor, vävstolen får stå tom över julen. Har en rulle mattor som ska fållas, tänkte hinna det under helgerna.Sen blir det nya projekt i ljus varp. Hoppas du får en fridfull jul! Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du haft en fin julledighet, Charlotte! Ser fram emot en titt på dina alster, hoppas du lägger ut lite bilder.

   Radera
 2. Så mysiga vantar... det riktigt syns att dom är varma och sköna!
  Jag önskar dig en riktigt skön och avkoppande julhelg/ Kram Irené

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Irené, och god fortsättning! Ser att du hunnit med att väva en hel del fint i gåsögon. Gillar't!

   Radera
 3. Vantarna ser riktigt varma och sköna ut.

  Jag hoppas att du får en god och vilsam jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Önskar dig en god fortsättning och många fina blogginlägg som jag kan följa.

   Radera
 4. Hej!
  Hittade Din blogg och kollade lite bakåt!
  Vilken underbar rosengång Du visade den 24:e oktober!!
  Hälsar en "Rosengångare" från Leksand ( Vi är ett gäng som letar Rosengångens själ!!) Tror att Du är på spårst med detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym! Tack för feedback på mina rosengångslöpare :-) Jag tror jag läste om er i senaste numret av Solvögat? Känner också att det nog finns en själ i rosengången som är värd att utforska. Mer sånt blir det!

   Radera
 5. Tack för din fina kommentar! Angående att engagera sig, om du är intresserad av att gå med i styrelsen är du hjärtligt välkommen, det låter som att du är en energifylld person! Vi söker nya styrelsemedlemmar eftersom vi har någon vakans. Annars kan man ju engagera sig genom att ge kurser, eller kanske vill du bidra med en gåva till vår påskbasar. http://www.hemslojden.org/stockholm/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Just nu funkar det bra med att väva på hemmaplan för mig, då jag bor själv med två tonåringar som fortfarande vill ha mig hemma kvällstid. Så, i dagsläget får jag nog hitta tillfällen att engagera mig som inte kräver så stor fysisk närvaro kvällstid. Påskbasaren t.ex., ska genast kolla! Om ett par år kommer jag nog ha ett annat liv med bara en unge på hemmaplan som då är ganska stor... och då vill jag in i något nytt i livet. Där kommer tankarna in med engagemang i slöjd och återbruk. Så: Ja, jag är intresserad, men om ett tag...

   Radera