tisdag 29 oktober 2013

Skillnaden mellan 44 och 28

I söndags fick jag hjälp av bästa pådragningsknekten Agneta för att dra på min julröda linvarp. Men så upptäckte jag att jag räknat röda trådar som vore det grå i en av ränderna. Det saknades 16 trådar i andra röda randen. Elände!

Nu har jag försökt lösa det såhär: Jag gjorde en extra liten varpfläta med 16 trådar och har lagt in dem i skälet. Tänker att jag rullar ihop den och hänger en tyngd i så att den håller samma sträckning som resten av varpen när jag väver.

Tror ni det kan funka?

7 kommentarer:

 1. Det borde väl fungera. Jag har gjort på samma sätt, fast inte med så mycket som 16 trådar.

  SvaraRadera
 2. Det brukar fungera alldeles utmärkt att göra så. Om man vill byta ut några trådar i en varp för att förändra utseendet kan göra likadant.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Som tyngd kan jag rekommendera en plastflaska med vatten i. Så här kan man bra tarera den nötvändiga vikten.
  Lycka till!
  maliz

  SvaraRadera
 4. Fungerar utmärkt. Det knepet har jag, tyvärr, fått ta till ganska ofta. Det är nästan mitt signum, hänger det en extrarumpa- har med stor säkerhet, just jag varpat den ;/.
  Häslningar Monika

  SvaraRadera
 5. Det fungerar väldigt bra! Har vi inte extra varptrådar med tyngder i vävarna i vävstugan så har vi varpat för många trådar och får länka av!!! Alltid är det något tok i varpflätan.
  Lycka till!
  Inger

  SvaraRadera
 6. Jag ser att du fått många hejarop på dittförslag.Det brukar alltid gå bra. Lycka till med julväven, den ser jättefin ut. Vilken teknik skall du välja? //MalinSj

  SvaraRadera
 7. Tack för betryggande svar! Jag hoppas jag hinner skeda klart och komma igång i helgen.

  SvaraRadera