torsdag 24 oktober 2013

Dags för lite jul.

Nu har varpan åkt fram igen. Tänkte att jag vill ha en jullöpare av det fina garnet jag köpte på Växbo Lin i somras och kanske också väva till en julklapp. Det är lingarn 12/2, ganska tjockt, i en fantastisk kvalitet i underbara färger: Rött, grått, med några små ränder av olivgrönt.

Jag ställde frågan på Facebook-gruppen Vävspolen om hur jag gör när jag bara har en spole garn av varje färg och fick svaret att jag hellre skulle varpa med en tråd i lang än att spola om lin. Sagt och gjort och jag tror jag fick till det hyfsat jämnt.

Nu ska jag bara se om jag kan hitta en pådragningsknekt till helgen.

5 kommentarer:

 1. Det blir fint... men att hitta en "pådragningsknekt" när det behövs, kan vara svårt! Jag har lärt mig att använda vädringsställningen till pådragningen, det funkar bra och jag behöver inte be om hjälp numera :-)

  SvaraRadera
 2. Det där tror jag kommer att bli riktigt snyggt!

  Jag använder också vädringsställ som pådragningsknekt och det funkar hur bra som helst.

  SvaraRadera
 3. Nu är jag grymt intresserad av att förstå hur ett vädringsställ kan användas. Menar ni en sån där torkvinda? Jag kan inte se i mitt huvud hur det ser ut...

  Mitt problem är dock att vävstolen står ganska trångt i mitt lilla radhus. Jag kan dra ut den och få plats med en människa, men inte så mycket mer. Och takhöjden är också något lägre än standard där vävstolen står. Men vad gör man inte för att över huvud taget på plats med den!

  SvaraRadera
 4. Nej, inte en torkvinda, utan ett sådant där man kan ha ute och hänga kläder på galgar på. Om du söker på "vädringsställ" på min blogg, får du fram två inlägg. Ett där man ser stället i sin helhet som skydd för vårens späda plantor och ett där man bara ser en bit av tvärstången när jag använder det som pådragningsknekt.

  Det tar inte så hemskt mycket plats tycker jag. Men är det väldigt trångt, så kanske det inte fungerar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, nu förstår jag! Ja, kanske kan det få plats. Bra idé.

   Radera