söndag 11 augusti 2013

Ing-Briths vackra mattor

Under veckorna i Småland gjorde min mor och jag gjord ett litet besök hos en bekant till min mor, Ing-Brith Jonsson. Ing-Brith väver fantastiska mattor och jag fick massor av tips och idéer med mig från henne. Samt en vävnota till en omtrampad kypert, tack för det Ing-Brith!


Ing-Brith gör också annat fint hantverk, bland annat korgar med tyg runt snöre som hon sedan syr ihop. Jättefina, jag har aldrig sett något liknande! Tyvärr har jag inga bilder på dessa, annars kan man se lite av Ing-Briths alster på hennes hemsida, om man klickar här.

Ing-Brith presenterade sig också i Solvögat, nr 1/2013, då hon är engagerad som suppleant i styrelsen för Riksföreningen för Handvävning.

Så kul med inspiration från en så skicklig väverska!

4 kommentarer:

 1. Vilka fina mattor. Särskilt den vänstra gillar jag. Den är så ovanlig och så ser den nästan ut som en klaviatur. Tänk att få vandra på den på väg fram mot en flygel, sätta sig tillrätta och spela Månskenssonaten. Fast för min del skulle det väl snarast bli Kalle Johansson. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kalle Johansson är inte så dumt det heller ;)

   Radera
 2. Jag känner Ing-Brith och vet att hon väver mycket fina saker.
  Var inne på din Facebook och såg din "Smålandsort" där. På 60-talet jobbade jag på Bruzaholms Trävaruaffär som kassörska. Det var innan barnen föddes. Tänk vad tiden rinner iväg och vi med den.
  Önskar dej allt gott.
  KRam Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Birgitta!
   Japp, jag är född och uppvuxen i Bruzaholm och hjärtat klappar fortfarande mycket varmt för trakterna runt Eksjö, då jag har större delen av familjen kvar där.

   Om du bodde där på 60-talet har du säkert stött på mina föräldrar, och kanske mig också som liten unge... Större än så är ju inte samhället. Tänk, världen är allt rätt så liten ändå :-)

   Radera