lördag 2 mars 2013

Vävkurs


Hemma från en underbar fjällvecka, åkte hemåt i förmiddags innan snöovädret hann bryta ut. På måndag är det jobb på full fart igen. Och om ett par veckor kan jag se fram emot en vävkurs :-)

Det var hos Monica på Fjärdholmsboden  i Älta som jag snabbt lärde mig grunderna för vävning i höstas. Vi var två personer i två helger, Monica var bra på att fånga in exakt vad vi båda behövde. Jag ville lära mig hur jag själv kunde komma igång och bad om att få göra allt från början, jag ville förstå hela tekniken och alla delarna. Min kurskollega ville mest få jobba i vävstolen med sin trasmatta och få se resultat. Jag tror att vi båda gick därifrån med ett stort lärande.

I mitten av mars är det dags igen, nu blir det mattvävningskurs. Jag har bett om att få lära mig rosengång och dubbelbindning. Monica har lovat dra på vävarna innan, men jag ska få solva och göra resten därifrån. Och i bästa fall blir det en liten matta :-)

Jag skulle så väldigt gärna vilja kunna göra snygga dubbelbindningar, tycker det är så vackert. Det här blir en helg att se fram emot :-)

2 kommentarer:

 1. Vad roligt att Du ska gå på vävkurs!
  Det var ett tag sedan jag gick men nu har jag kurs själv i vävstugan vi har på gården! Så roligt!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 2. Det låter bra, att gå på kurs. Jag lärde mig bara basics på kursen jag besökte, när jag började med vävning. Allt annat lärde jag från böcker, men det innebar att jag begick många misstag. Det fanns ju ingen som visade mig de viktiga "tricks of the trade"
  Ha en bra söndag!
  maliz

  SvaraRadera