tisdag 12 mars 2013

Rött, grönt och gult, i just den ordningen

Ikväll plockade jag ner min gåsögonväv. Mattorna ligger nu på golvet i vardagsrummet och väntar på efterbehandling. Bilder kommer när fransar och kanter är klara och när jag kan fota i dagsljus. När jag ser mattorna känner jag mig nöjd, jag tror de blir ungefär som jag har tänkt mig.

Det var kul att väva gåsögon och även den där fiskbensvarianten på slutet. Det kommer jag att väva flera gånger.

Och nu går jag redan och funderar på nästa mattprojekt... fast först blir det lite cottolinlöpare till min mor.

Men såhär är det med nästa matta: Min vän Maj-Britt har några vävskedar som hon undrade om jag ville ha. Och då erbjöd jag mig att i så fall göra en matta till hennes nya lägenhet. Det nappade hon på och hon tänker sig något i rött, grönt och gult - i den ordningen.Jag går omkring och funderar... I helgen ska jag gå på trasmattekurs och lära mig rosengång och dubbelbinding. Kan jag göra en snygg rosengångsmatta i dessa mättade färger? Eller blir det för tungt, behöver jag i så fall lätta upp det med lite mer ljusa färger? Eller kanske en dubbelbindning, men hur får jag i så fall med alla tre färgerna på ett bra sätt? Det vore också kul att testa en rutig tuskaftsmatta, kanske med varp i rött och grönt och inslagen i rött och gult? Eller en helröd varp med randningar i de tre färgerna, det kan jag absolut tänka mig för då kan jag samtidigt väva en annan planerad matta till det lilla huset i Härjedalen. Kanske i Panama?

Och så, i förra veckan fick jag ett gäng avlagda lakan av en kollega och i högen fanns två påslakan med just färgkombinationen rött, grönt och gult. Kanske kan jag ta med dessa i någon typ av randning så att känslan blir mixen av rött, grönt och gult?

Åh, variationerna är oändliga! Det här designmomentet är fantastiskt kul, tycker jag. Jag kan gå och tänka på  olika idéer länge och försöka hitta bilder av slutresultatet i mitt huvud.

Hur skulle ni tänka kring rött, grönt och gult - i just den ordningen...?

2 kommentarer:

  1. Som du skriver så finns det massor med variationsmöjligheter på din röda matta. Det ska bli roligt att se vad du kommer fram till.
    Roligt att gå på mattkurs. Du kommer säkert att få inspiration där på nya mattor. Lycka till.
    Kramar till dej.

    SvaraRadera
  2. Så roligt du har det! Verkligen ett stort nöje att planera och förbereda innan vävning. Ideérna tar aldrig slut! Väntar med spänning på bilderna av de färdigvävda mattorna och sen på dom du planerar! Kram

    SvaraRadera