söndag 3 februari 2013

Börjar närma mig


Det har varit en fantastiskt vacker söndag idag. Jag har varit ute en sväng, isen var full av familjer. Solen skiner, tulpanerna har sin bästa tid och jag har också en ny fin varpfläta klar :-)Har varpat randigt. Det var ju inte alls så svårt, utan faktiskt rätt så kul. Min mamma har önskat sig löpare till skåp och skänk till sitt vardagsrum. Ganska smala ska de vara. Jag har lovat henne att en ska hon i alla fall få. Men om det blir två... det beror liksom på resultatet från den första. Jag försöker använda upp Toras garnförråd. Varpen är i natur och mörkbrunt cottolin, inslaget blir i natur och olika nyanser av rosa och lila. Jag tror det kommer bli fint hemma hos min mor.

Men den här varpen lägger jag undan ett tag, först ska jag väva röda gåsögon. Väven sitter på vävstolen och jag har en korg full med röda bollar.


Nu ska här "bara" solvas och skedas innan jag kan sätta igång. De roligaste momenten framför mig! Det är så kul att sätta igång i vävstolen och äntligen börja känna lite konkret resultat :-)


7 kommentarer:

 1. Jag tycker det är roligast att få väva när uppsättningen är klar! Har lite lösare schema nu under fyra veckor. Då hoppas jag hinna väva ut det jag har i vävstolen, en kompis har beställt en matta till sin soffa. Lillemannen fyller två år, då ska han få en matta med slarvisar på, precis som stora syster. Sen ska jag hinna dra på en ny varp, funderar på rosengång eller dubbelväv. Bägge skulle passa till en massa smånystan jag samlat på mej!

  SvaraRadera
 2. Jag hållar med dig, att starta vävning är en mycket spännande moment och därför är det så roligt för mig att göra alla förberedelser i väntan av resultatet.
  Men jag måste erkänna att jag ibland har det lite svårt att väva färdigt för det känns lite tråkigt att väva meter efter meter av samma väven. :-(
  Men det finns alltid den stora motiveringen att blir färdigt: planera och uppsätta en ny väv!

  SvaraRadera
 3. Så flitig du är... dom röda "bollarna" ser så fina ut i sin korg :-) Det blir säkert jättesnyggt, just med lite olika nyanser av rött!

  SvaraRadera
 4. Jag tror att du kommer att få en fin rosa-röd matta i gåsögon.
  För min del tycker jag att planeringen är roligast att göra, liksom uppsättning och de första inslagen och att jag ser att allt är rätt. Sedan är det bara en transportsträcka till nästa väv. Då är jag redan inne i planeringen för nästa väv.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Lyckönskningar till de kommande roliga timmarna. Själv tycker jag mest om planerandet, uppsättningen o starten.....precis som Birgitta. Men det betyder inte att vävandet är tråkigt, inte alls -bara att det andra är ännu roligare.
  Ha det bra i vävstolen.
  Hälsningar Monika

  SvaraRadera
 6. Vilken fin blogg du har! Jag har just börjat söka vävning på nätet efter att ha väckt mitt vävintresse igen efter 20 år. Nu ska här vävas...och all inspiration är av godo. Ser fram emot att få följa dina projekt. /Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anneli, Så kul att du tittade in :-)
   Som du kanske har noterat så finns ett litet aktivt gäng vävbloggare, många av dem ser du i kommentarerna ovan, men kolla även blogglistan i min blogg. Jag lär mig massor av att läsa dessa och hittar enormt mycket inspiration. Internet är häftigt i hur lätt det är att dela kunskap :-)

   Lycka till med den nygamla vävningen och dela gärna med dig av dina vedermödor också!

   Radera