söndag 13 april 2014

Sjal i vind


Nu är jag klar med mitt första spetsstickningsprojekt. En Spader Sjal i mönster från Stick-å-brinn. Typiskt nog räckte inte garnet och jag hade inte någon som helst lust att repa upp och göra den mindre. Garnet är handfärgat Filisilk (ull/siden) från Tant Kofta som jag köpte på Syfestivalen och såklart helt omöjligt att få tag på mera garn av samma färg.

Efter lite mailande med Tant Kofta så beställde jag ett par smånystan (som hon säljer som just kantgarn till sjalar) och det åskgrå funkade fint till det himmelsblå, tyckte jag.

Kanten blev inte alls sådär uddig som på mönstret. Även om jag maskade av superlöst (tyckte jag) så måste jag maskat av för hårt. Nå, jag tycker inte att det gör så mycket, eftersom den där avvikande färgen på slutet gör att det gärna får vara ett lite lugnare avslut.

Jag känner mig faktiskt riktigt nöjd. Har lärt mig massor, tänker att med lite tålamod så går det mesta rätt så bra. Det är väldigt kul att känna att en klarar sånt en aldrig trodde att en skulle ge sig på :-)6 kommentarer:

 1. Vacker och vilket arbete... den kan du vara stolt över och bära med "andakt" som man brukar säga :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Irené. Det var kul att sticka den :-)

   Radera
 2. Jättefin! Kolla in Drops videor om sticktekniker. Jag hittade en avmaskningsvariant där som passade mycket bra när jag maskade av för halsen på min tröja. Mycket elastisk variant, tror det kallades tub-avmaskning. Just den kanske inte passar så bra till en schal men det fanns andra varianter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-) Drops instruktionsvideor är min ständiga skolbok. Kollade där innan. Det finns elastiska avmaskningar som är extra bra för spets, nu förstår jag varför ;)

   Radera
 3. Grattis till den fina sjalen. Jag har aldrig vågat gett mig på en så´n stickning.

  SvaraRadera
 4. Tack, Malin! Men allvarligt...? Du som har ett sånt otroligt fint handlag med vävningen, att sticka lite spets måste vara en baggis jämfört med vad du åstadkommer i din vävstol :-)

  Här är nog min nästa sjal, mönstret ska tydligen vara väldigt välskrivet (om man kan tänka sig engelska mönster): http://www.ravelry.com/patterns/library/ikebana-shawlette

  SvaraRadera