måndag 14 april 2014

Easy Peasy?


Jag har gått omkring och tänkt att jag vill sticka en sommarkofta till mig själv. Men jag bestämde mig för att först bli klar med sjalen för att inte projekten ska lägga sig på hög. Och så funderade jag på det där med engelska mönster... Jag jobbar på engelska dagligen, men hur funkar det med stick-engelska?

För att testa stickade jag en basker i det fina mönstret Etoile Hat som jag hittade på Ravelry. Till min hjälp hade jag ett fantastiskt dokument från Facebooks Stockstickeklubben, med översättningar av alla möjliga termer från engelska till svenska. Och så Drops Instruktionsvideor samt Youtube såklart... Det visade sig vara enklare än jag trodde och väldigt kul (bild på min Etoile Hat kommer så fort jag får fotograferingshjälp i dagsljus).

Sedan surfade jag runt på Ravelry med deras "Advanced Search" funktion. Sökte på "top-down" "cardigan" och säkert något mer... Och landade på den här vackra koftan: Peasy 


I lördags hade jag ett ärende in till stan och passade på att åka förbi den där lilla garnbutiken jag har hört så mycket om: Litet Nystan på Söder. Åh, såna underbara garner där fanns! Fastnade för Geilsk Bomuld och Uld i en vacker grön nyans, lite med dragning åt petrolblå. 55% ull, 45% bomull.

Så nu har jag att göra ett tag framöver... Garnet är mjukt och följsamt och mönstret är riktigt välskrivet. Det är jättekul.

Och Ravelry är en fantastisk källa för inspiration. Gratis och utan reklam. Bara en sån sak :-)

2 kommentarer:

  1. Peasy är så fin! Och Heidi skriver så bra mönster, bra val för första stora engelska stickningen.
    Grattis till att behärska stickning på engelska! det är så många fina mönster som bara finns på engelska, och språket är faktiskt mycket lättare att läsa beskrivningar i, så mycket mer precist än svenska.

    SvaraRadera
  2. Fin kofta!

    Jag håller med om Ravelry. Den enda nackdelen är att man så lätt blir sittande alldeles för länge och tittar på allt som får det att vattnas i munnen. Jag tänker mig en snabbtitt och så plötsligt har det gått en timme.

    SvaraRadera