torsdag 27 mars 2014

Mjukt


Det här blir ju hur fint som helst! Som värsta fuskryan :)

12 kommentarer:

 1. Den ser helt underbar ut.

  Kom du på ett sätt att få upp garnändarna på ovansidan, eller blir det så där bra ändå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Det blir faktiskt ganska luddigt ändå. Men jag tror att jag kan få det ännu bättre när jag tar ner väven med lilla hundpälskarda som jag har för att rugga upp tovade vantar. Den drar upp en del av trådarna.

   Radera
 2. Så läckert! Och så fint med rutorna. Ramlade på ett gammalt inslag på Vävspolen där någon först vävt sniljor och sen vävt en matta av dessa. Med jämna mellanrum i mattan hade hon vävt in en värmekabel! Det blir alltså en matta man ansluter till eluttaget som blir varm. Har man golvvärme i badrummet är det ju inte nödvändigt men jag gillar iden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cool! Annorlunda material är spännande. I helgen ska jag ta mig förbi cykelverkstaden och kolla om de har några trasiga cykelslangar jag kan få för att väva med. Tänker att jag skär dem till smala remsor och väver tuskaft, kanske även med inslag av något rep. Kan bli en rätt kul dörrmatta.

   Radera
 3. Ser riktigt gosigt ut. Vilken fin korg du har din stickning i.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Birgitta,
   Ja, visst är korgen vacker! Och den här mattan blir superskön för kalla fötter.

   Radera
 4. Ser väldigt fint ut, nästan för lyxigt för badrummet. Jag köpte också lite av dessa sniljor, men upplevde att de föll sönder lite för snabbt, dvs de höll inte ihop när man vävde av det. Men du har lyckats bra. Var det jobbigt att få upp trådarna på rätsidan? //MalinSj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin,
   Men, inte kan väl badrummet bli för lyxigt? ;)
   De här sniljorna håller ihop bra, tycker det blir förvånansvärt tjockt och bra, men kanske spelar dubbelbindningen in också?

   Trådarna åker upp rätt så mycket efter hand. Och jag har en liten hundpälskarda som jag använder för att rugga upp tovade vantar. Den funkar också för att dra upp lite av trådarna. Ska bli spännande att plocka ner mattan och jobba lite mer på den.

   Radera
 5. Det blev verkligen en fin matta.
  Jag köpte sniljor för många år sedan i Glimåkra, i en tid där det fanns vävstolsfabriken kvar. Har aldrig använt de, men nu när jag ser din matta vill jag också försöka att väva garnet.
  Hur mycket material ingick i din matta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Ja, det var kul att väva med! Har tyvärr ingen koll på hur mycket som gick åt.

   Radera
 6. Jättefint och så kul med lite nya ideér!

  SvaraRadera
 7. Tack tack, Irené!
  Visst är det kul att testa lite nya material :-)

  SvaraRadera