söndag 30 mars 2014

Ett andra liv. Eller "Projektpåse nr 2"


Det här är den allra första tröjan jag stickade. Det var i mitten av 80-talet och jag gick på gymnasiet. Ett par år i rad färgade vi garn,  min syster hade lärt sig på sin skola.


Tröjan användes rätt så mycket och för ett tag sedan hittade jag den på vinden. Det var lite svårt att slänga den. Så jag tovade den i tvättmaskinen. Hittade ett gult lakan i trastygshögen som fick bli foder.

Et voilá, nu har den fått ett andra liv som projektpåse:


4 kommentarer:

 1. Jättefint återbruk.
  Sen jag hittade din blogg - i juls- har jag blivit mer och mer sugen på att väva igen. Din blogg är väldigt inspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Men åh så kul att höra! :-) Jag kollar in din blogg och hittar massor av inspiration även där!

   Radera
 2. Vilken fin påse! Och härliga bilder. Den blå tröjan med det mönsterstickade oket jag har på mej finns också kvar. Hade framme den för ett tag sen och sonens flickvän, 22 år, utbrister "oh, så fin tröja". Inser då att den är ju modern igen. Har även en stickad tröja i mörka växtfärger kvar. Samt lite av garnet som vi färgade. :)

  SvaraRadera
 3. Emi använder en stickad i mohair som jag gjorde på gymnasiet också. Turkos, knallrosa och pistagegrön. Och hon får kommentarer i skolan att den är "cool". Allt går igen...Men inte formen på den här tröjan ;)

  SvaraRadera