söndag 16 februari 2014

Uppifrån-och-ned-tröja i alpacka


Här är ett kort på mig i min nya tröja. Jag har stickat efter Tant Koftas uppifrån-och-ner-mönster.Garnet är Indiecita Alpacka, det bruna säkerligen från 70-talet, det blå har jag köpt till. Stickor nr 3.

Att sticka rätstickning på rundsticka såhär, det är nästan som att väva 10 meter tuskaft... Men rätt så avkopplande. Och jag gillar konceptet med att prova efter hand, jag fick den nog nästan precis som jag hade tänkt mig.Känner mig rätt så nöjd med min första egenstickade tröja sedan 80-talet :-)

12 kommentarer:

 1. Så fin den blev! Och så bra du passar i färgerna, den blåa som piggar upp och den bruna som lugnar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack! Blir en favorittröja, helt klart.

   Radera
 2. Så jättesnyggt blev din tröja.
  Har själv stickat en randig kofta efter Tant Koftas mönster, mycket bra gick det men det är bättre att sticka en tröja, där undvika man att sy in alla de trådarna.
  Ha det så bra!
  maliz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maliz. Och fördelen med en tröja är att man kan sticka runt... jag stickar snabbare när jag slipper aviga maskor :-)

   Radera
 3. Din tröja blev jättefin !

  SvaraRadera
 4. Jättesnygg!

  Jag har stickat både koftor och tröjor efter Tant Koftas mönster. Gillar att kunna improvisera och leka lite, fast jag inte är tillräckligt skicklig för att göra egna mönster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-)
   Gillar att mönstret funkar så att det är enkelt att göra egna improvisationer, då behövs ju inga komplicerade egna mönster ;)

   Radera
 5. Jättesnygg tröja och du är så fin i den! Även fint att hoptagningen för ärmarna flyter i hop med mönstret. Det är så länge sen jag stickade en tröja... men har någonstans i bakhuvudet att den hoptagningen kallas för raglansärm?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Irené! Japp, det är en raglanärm. Fördelen med det här mönstret är att man stickar tröjan (eller koftan) från halsen och nedåt och provar vartefter, vilket gör att man får väldigt fin passform för just sin egen kropp. Det blir heller ingen montering och därför kommer även ränderna på rätt ställe. Himla fiffigt, om du tänker dig sticka en tröja igen så kan jag rekommendera detta sätt.

   Radera
 6. Snygg tröja, längden är så mysig! Imponerande att du gav dig på en tröja på tunna stickor efter så långt tröjuppehåll och sen stickade den så lång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Tack tack! Jag är speciellt rätt så glad över att jag orkade sticka så länge för att få längden :-), men när jag kom in i det så var det nästan lite meditativt. Gillar att den går ner över rumpan så att man kan ha tajta brallor under.

   Radera