lördag 15 februari 2014

Syfestivalen


Nyss hemkommen från Syfestivalen. Fick sällskap av äldsta ungen som letade tyger till sina "cosplays". Det blev en mysig eftermiddag i trängseln på Älvsjömässan.

Jag konstaterade att mässan nog är roligast för en garnfantast och eftersom jag numera sällar mig även till denna skaran så känner jag mig nöjd med dagens inköp:

 • Två nystan opalgarn, det svarta för att ta tillvara restgarner, det mångfärgade blir nog sockar till mamma som blev väldigt förtjust i julklappssockarna i tunt garn. Har upptäckt att sockar är jättebra jobbreseprojekt. De får plats i handbagaget och kan tas upp utan större problem på ett flygplan. Med ett par jobbresor planerade framöver blir detta toppen. 
 • Ett raggsockegarn för 17-åringens fossingar som stortrivs i alla sorters hemstickade sockar. 
 • Tre nystan tvåtrådig ull från Ullcentrum i svart, äppelgrönt och turkost. De får komplettera mina andra plädgarner i olika röda och orange nyanser, jag hade tänkt ge mig på att sticka vantar i flera färger.  
 • Ett par hekto alpacka från Indiecita. Från Toras garnskatt finns exakt samma garn från 70-talet i en ljus nougatfärgad nyans, detta babyrosa garn blir fint till. Jag tror det blir en randig uppifrån-och-ner-tröja á la Tant Kofta (har nyligen gjort klart en koboltblå-mörkbrun-randig tröja i samma garn, bild kommer så fort jag hunnit fota i dagsljus)
 • Tant Koftas filisilk. Ett underbart garn i 70% superwash merino och 30% silke, jag tror att jag genast ska starta upp på en sådan här sjal. Det är också ett lära-mig-projekt, jag har aldrig stickat spetsmönster förut, men tänker att det verkar ju vara rätt många som klarar av det, så det är väl inte omöjligt, eller? 
 • Två par rundstickor i 2 och 2,25. Knitpros Karbonz. Favoritstickorna. 
Alltså, det här kan verka rätt mycket och det kommer nog att räcka minst till nästa syfestival. Jag vill verkligen inte bygga upp ett stort garnförråd med en massa hyllvärmare. Försöker komplettera med färger och kvaliteter för att i sakta mak göra mig av med de garner som finns efter Tora. 

Just nu tycker jag det är grymt kul att sticka, jag undrar om jag inte ska börja på det där Filisilkgarnet genast... Undrar om det funkar till Melodifestivalen, känner jag mig själv rätt så blir det nog så att jag mest lyssnar på låtarna :-)
2 kommentarer:

 1. Melodifestivalen är utmärkt att handarbeta till. :-) Ikväll stickade jag färdigt första ärmen på min kofta i patentstickning.

  SvaraRadera
 2. Du verkar ha haft en givande dag, mycket fina saker du fick med dig hem.

  SvaraRadera