onsdag 7 november 2012

Vävhjälp

Vävstolen står utanför min 12-årige sons rum. Han brukar känna lite på kugghjulen när han går förbi. Igår kväll stannade han till, kollade vad jag gjorde, ville hjälpa mig att spänna väven. Jag frågade om han ville pröva att väva själv och han satte sig bredvid. Han skyttlade och slog, jag försökte få kanterna fina, han blev nöjd med resultatet. Det blev en otroligt mysig stund tillsammans :-)

Första mattan blir en enkel trasmatta. Breda fält av olika nyanser av blått som bryts av med beige/grönt/beige och enkla inslag i off-white. Tror det kan bli fint. Är osäker på hur lång varpen är eftersom den satt på vävstolen när vi monterade den. Jag har planerat för 2 meter matta men skulle tro att den kan bli längre än så.

Jag försökte sätta om tramporna till en Panamaväv, men väven är solvad för att kunna bli något mer än bara en trasmatta och jag har ingen aning om vad och hur tramporna i så fall ska sättas. Så det får bli tuskaft till att börja med.  Det är fantastiskt kul att se mattan växa fram.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar