tisdag 10 februari 2015

Äntligen på gång


Nu är jag igång med min hålkrusväv. Det ska dels ska bli överdrag till kökssoffan, dels bli små prover till gruppen Vävpärmen på Facebook.

Strukturen på tyget kommer fram först efter tvätt, det ska liksom bli små håligheter där det blå tittar fram. Hoppas jag i alla fall... ;)


Jag har inte riktigt ännu tekniken att solva 1128 små trådar i bomull 16/2 snabbt. I Facebooks Vävspolen pratas det om att en skicklig vävare solvar 400 trådar i timman på fyra skaft genomgående. Dit har jag helt klart lite träning innan jag kommer...

Det är så kul att vara igång igen :-)

7 kommentarer:

 1. Snygt ser det ut!
  Varför vill du bli så fort med solvningen, tar det som meditation :-)
  Det är det fina med att vara hobbyvävare - man kan tar det lugnt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Du har helt rätt! Varför stressa...? Det tar liksom den tid det tar. Behöver ofta påminna mig själv om det och det är ju just därför som vävningen är bra.

   Radera
 2. Spännande! Jag börjar med mitt projekt i mars.
  Även om man har vävning som en del av sin försörjning kan man ta det lite lugnt. Man är sin egen arbetsgivare, sitt eget skyddsombud och själv ansvarig om kroppen slits av arbetet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag är bra, Elisabet!

   Radera
  2. Kloka ord, Elisabet! Det är väl bara det att jag *vill* väva så många olika saker och har så begränsad tid. Jobbar lite på att yrkesarbeta bara heltid så att jag får lite mer tid till vävning. Det går väl sådär... Men fördelen är att jag har vävstolen mitt i mitt hem, så jag kan lätt sätta mig där en kort stund och på så sätt hitta små guldstunder.

   Radera
 3. Hålkruset ser jättefint ut. Blir nog ett vackert tyg till din möbel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin! Det är så kul att pröva på olika vävar, jag hoppas också det blir fint.

   Radera