lördag 11 oktober 2014

Grönt?!!


Bråkar lite med min kontramarsch. Har svårt att få till ett bra skäl på femte trampan. Inte riktigt grönt för vävning ännu.

Under tiden visar jag ytterligare lite stickning: Halvvantarna Bo från boken Vantar för Alla Årstider. Grönt och turkost, favoritfärger. Garnet från Ullcentrum, stickade med stickor 2,25.

Vantarna sitter numera på tassarna på Agneta, som är en av de grönaste och skönaste vännerna jag känner.

6 kommentarer:

 1. Det är alltid irriterande om man inte får bra skäl. Kolla igenom så allt hänger rakt och att varpen kommer in i mitten av skeden och inte i överkant/ underkant. Kolla också att snören ner till tramporna är lika spända, slappa snören kan ge dåligt skäl. Fast detta har du säkert redan kollat igenom. Hoppas att du får till det. / Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hanna, jag läste vad du skrev, tog ett djupt andetag och började om från början och jag tror det har löst sig!

   Radera
 2. Åh, vad snygga! Lade genast in en reservation på boken på biblioteket, för nu vet jag äntligen hurdana halvvantar jag vill sticka. Tack! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En underbar bok, rekommenderas! Vill sticka hur många vantar som helst därifrån. Håller just nu på med "Kerstin", det är så kul:-)

   Radera
 3. Här kommer ytterligare förslag. Kolla så du har samma lutning på över resp underlattor.. Du kan även sänka uppknytningen lite på tramporna så det går lätt att trampa. Lycka till hälsar Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisbeth, tack för tipsen! Jag behövde nog lite moraliskt stöd... nu tror jag att jag har fått det att funka :-)

   Radera