tisdag 30 juni 2015

Slanted-koftan

Clara Stickar drog igång en KAL på Facebook för att sticka koftan Slanted Sleeven och jag hängde på.

Det är en fin modell, men ett mycket krångligt skrivet mönster så jag var jätteglad att jag kunde läsa om allt som alla andra fastnade på och därmed undvika dem själv. Annars hade jag nog gett upp det här mönstret.


Koftan är stickad i ett stycke enligt en metod som kallas "contiguous" och som innebär att man börjar med nacken och bygger upp axlarna och ärmarna med ökningar, ett väldigt fiffigt sätt som ger fin passform. Kantslån är dubbelstickad, vilket ger en nätt kant med fin stadga.



När tröjan väl var uppdelad för ärmarna så var det en rätt enkel slätstickning. Med en fin liten ribb för att forma ryggen. Jag justerade så att halsringningen inte blev så vid utan kom högre upp. Hur jag gjorde detta kan man läsa på min Ravelry-sida.


Garnet är entrådigt "Donegal Tweed" från Magasin Duett. I färgen Blå Konfetti. Jag älskar färgen och garnet blev supermjukt efter tvätt. Jag gillar verkligen slutresultatet, men det var lite irriterande att garnet snurrade sig konstant när jag stickade. Jag stickade med stickor 3.


Knapparna är turkos pärlemoknappar, som har exakt samma färg som de turkos "plupparna" i garnet. 

Jag känner mig jättenöjd med den här koftan, den kommer bli väl använd framemot hösten.